top of page
Skribentens bildRe:Ingrid

Vårt koncept innehåll och förpackning

Uppdaterat: 4 juli

Re:Ingrid kommer ur en önskan att tillsammans med våra kunder få göra skillnad, redan idag, i det som är vår vardagskonsumtion. En refillförpackning i flexibel PE sparar mellan 60-80% av en vanlig flaska i plast eller PET med pump.



Vår förhoppning är att bidra

Detta genom produkter, med bra innehåll, i kombination med viljan att inspirera till återbruk och minskad förbrukning av plast vill vi vara med och bidra till målsättningarna i både Agenda 2030 och EU:s gröna giv:

  • Delmål 12.5 Minska mängden avfall på marknaden: Till 2030 väsentligt minska mängden avfall genom åtgärder för att förebygga, minska, återanvända och återvinna avfall.

  • Delmål 12.8 Öka allmänhetens kunskap om hållbara livsstilar: Senast 2030 säkerställa att människor överallt har den information och medvetenhet som behövs för en hållbar utveckling och livsstilar i harmoni med naturen.


Slit och släng konsumtion

Idag slängs massor av funktionsdugliga ”första” förpackningar som med lätthet skulle kunna återanvändas eller återbrukas. Det behöver vara enklare. Och för att det ska vara möjligt behövs mer refiller.

På så sätt har varje enskild individ möjlighet att minska sin egen påverkan och minska nyttjandet av våra tillgångar och resurser.


Det kanske är en smula ambitiöst men tron vilar på att vi alla kan göra något enkelt i vår vardag. Därför vill vi erbjuda flaskor och hudvårdsprodukten separat.


En flaskas livslängd

Flaskan kan leva mycket längre än 1 månad, vilket är en ungefärligt tid som det tar för en body lotion att förbrukas i ditt badrumsskåp. Genom att fylla på med en refill finns chansen att minska överdriven konsumtion av plastförpackningar.


En produkt en flaska

Hur länge flaskan kan leva beror på flera faktorer, dels på hur länge produktens konserveringsmedel håller att den återfylls. Att det hela tiden är samma produkt med samma doft som återfylls i en och samma flaska. Men även att när tiden är inne, att den återvinns eller rengörs. Pumpar och korkar ska alltid återvinnas och ersättas med nya före användning. Det är iaf vår starkaste rekommendation.


När inget annat längre är möjligt. - Kom ihåg att återvinna!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page